En Løn Man Kan Leve Af - Film En Løn Man Kan Leve Af - Film Foto: Clean Clothes Campaign

Dokumentarfilm - En Løn Man Kan Leve Af

18 september 2012

Forholdene for tekstilarbejderne i Cambodja er elendige. De lave lønninger betyder, at arbejderne ofte lider af underernæring. Dette understreges af de mange tilfælde af massebesvimelser på en række fabrikker. Arbejderne er nødt til at leve i usle værelser, som de må dele med andre og er nødsaget til at tage alt for meget overarbejde.

En Løn Man Kan Leve Af, film fra 2012

 
Det cambodjanske 'Living Wage Tribunal' dokumenterede i februar 2012 de mange problemer, som skyldes den lave løn.
 
Siden 2013 har cambodjanske arbejdere kæmpet for at få hævet mindstelønnen til 177 US$. I kampen har de bla brugt de sociale medier med hashtagget #WeNeed177. Arbejdet for den højere løn eskalerede til kampe i januar 2014, da politi og militær slog ned på protesterne og 23 demonstranter blev arresteret, 40 blev såret og 4 mistede livet. 
 
Mindstelønnen er siden i januar 2015 blevet hævet til 128 US$, en del mindre end hvad arbejderne havde krævet og meget mindre end hvad der svarer til en leveløn ifølge  Asia Floor Wage Campaign levelønsberegning på 275 US$.
 

En film af Helle Løvstø Severinsen. Produceret af Clean Clothes Campaign Danmark for "No more Excuses" kampagnen i 2012.
 
 
Læs mere om leveløn i artiklen Living Wages in the Global Garment Industry.
 

WE ARE HUMANS

Beklædningsindustrien beskæftiger i Danmark 10.000 og på verdensplan 75 millioner mennesker. Men det glemmes belejligt at der sidder mennesker som du og jeg og producere tøjet under umenneskelige forhold. Det er moderne slaveri.

Hvis vi mødte disse mennesker ansigt til ansigt, ville vi aldrig kunne bære, at det er sandheden. Mange lukker øjnene og ørerne og undgår at tænke på hvor stor ødelæggelsesgrad, man har med det, man gør. Som designer ved du, hvor lang tid det tager at lave en kollektion. Virksomheder har et ansvar. Vi har alle et ansvar.

Slaveri er aldrig moderne -
WE ARE ALL HUMANS! 

© 2014 Clean Clothes Campaign. All rights Reserved.
Webdesign by Segan & built by 2nd Level.