Fair Wear Foundations værktøj til udregning af leveløn Fair Wear Foundations værktøj til udregning af leveløn Foto: Søren Zeuth

Guide: Sådan udregnes omkostningerne ved leveløn

15 december 2016

Denne udgivelse er en udregnings-hjælp til brands, der ønsker at sikre, at arbejderne på deres leverandørfabrikker som minimum tjener en leveløn.

Rapport Labour Minute Costing - A tool for establishing living wage floors in garment factories af Fair Wear Foundation, resume af Magnus Bundgaard Nielsen
 

Den er opbygget som en solid metodisk guide til hvordan levelønsniveauet og tøjbrandets samlede omkostninger kan udregnes og anvendes i praksis.

Guiden præsenterer konkrete regneeksempler, der kan overføres direkte til egen produktionskæde. Guiden udregner brandets samlede omkostninger, og tager hensyn til, at prisstigningen skal fordeles mellem alle fabrikkens kunder, og hvordan det gøres uden at EUs konkurrenceregler brydes.

Den primære målgruppe er derfor tøjvirksomheder, men forhåbentlig vil rapporten også være relevant for fagforeninger og fabriksejere.

 

Rapport
Labour Minute Costing - A tool for establishing living wage floors in garment factories af Fair Wear Foundation, 2016, (PDF 23 sider)

 

________________________


Hvem er Fair Wear Foundation?
Fair Wear Foundation (FWF) har til formål at give tøjvirksomheder og producenter anvendelige værktøjer til at sikre, at arbejderne får en løn, de kan leve af og anstændige arbejdsforhold.

FWFs udgivelser skal betragtes som en værktøjskasse, som adresserer de mange forskellige problemer, som plager den globale tøjindustri. Fokus ligger på produktionsleddet, da langt de fleste arbejdstimer lægges her.

FWF er et samarbejde mellem NGO’er erhvervsorganisationer, fagbevægelse, virksomheder og producenter.
 

________________________

 

FIRSTMOVER

Bæredygtighed handler både om de sociale forhold, der hvor tøjet bliver produceret, om brugen af tøjet og om miljøet.

Flere og flere brands tager deres ansvar alvorligt og indarbejder overvejelser om bæredygtighed i deres virksomhed. Nogle gør bæredygtighed til en grundsten i deres forretningsmodel og andre indarbejder bæredygtige metoder i forskellige dele af deres værdikæde.

En måde at ændre ved industrien som den er nu er at være transparent. The DIG Project er en opfordring til at designere og studerende deler deres viden og tager del i den positive udvikling i den måde, vi designer og producerer på.

Let’s change the game -
BE A FIRSTMOVER !

© 2014 Clean Clothes Campaign. All rights Reserved.
Webdesign by Segan & built by 2nd Level.